Zveme na akce

11. 11. 2011

Obnova litoměřického parku vstupuje do další etapy. Do konce roku se uskuteční akce, k jejichž návštěvě zveme všechny, kdo se o projekt zajímají.

V návaznosti na uskutečněnou architektonickou soutěž Cena Nadace Proměny 2011 se v Gotickém hradu v Litoměřicích koná výstava návrhů obnovy Jiráskových sadů. V pondělí 21. 11. od 17.00 zveme na vernisáž; výstava potrvá do 15. 12. Kromě šesti soutěžních návrhů zkušených ateliérů se návštěvníci výstavy mohou seznámit také s pracemi čtyř studentů Fakulty umění a architektury Technické univerzity v Liberci. Ti se tématu obnovy Jiráskových sadů věnovali mimo soutěž. Všechny soutěžní i studentské návrhy se rovněž prezentují v katalogu, který bude k dispozici na vernisáži. Pozvánka ke stažení

V pondělí 12. 12. od 17:00 se v kongresovém sále litoměřického Gotického hradu koná druhé setkání s veřejností. Věnováno bude podrobnějšímu představení architektonického návrhu, který se stane podkladem pro chystanou proměnu parku s nadační podporou. Návrh představí jeho autoři z brněnského Atelieru zahradní a krajinářské architektury.