Zpráva z vernisáže

23. 11. 2011

V pondělí 21. listopadu jsme v litoměřickém Gotickém hradu zahájili výstavu architektonických návrhů obnovy Jiráskových sadů. Na vernisáž zavítala celá řada zájemců o projekt, nechyběli ani autoři návrhů.

Výstava v Litoměřicích je pomyslným zakončením letošního ročníku architektonické soutěže Cena Nadace Proměny 2011. V místním Gotickém hradu se veřejnost může seznámit se šesti soutěžními návrhy renomovaných atelierů, které byly vyzvány k účasti v soutěži. Kromě nich se na výstavě představují také práce čtyř studentů architektury z liberecké Technické univerzity.

Na vernisáž, která se uskutečnila v pondělí 21. listopadu ve večerních hodinách, zavítala řada zájemců o téma chystané proměny Jiráskových sadů. Zahájení výstavy se zúčasnila i většina z tvůrců architektonických návrhů. Děkujeme všem, kdo přišli, a současně zveme k návštěvě výstavy další zájemce o chystanou obnovu největšího litoměřického parku. Výstava potrvá do 15. 12., přístupná je volně, v otevírací době Gotického hradu: vždy od pondělí do neděle mezi 9.00 až 17.00.

V pondělí 12. 12. od 17.00 se v kongresovém sále litoměřického Gotického hradu koná druhé setkání s veřejností. Věnováno bude podrobnějšímu představení architektonického návrhu, který se stane podkladem pro chystanou proměnu parku s nadační podporou. Vítězný návrh architektonické soutěže představí jeho autoři z brněnského Atelieru zahradní a krajinářské architektury.