Výstava nejlepších fotek

19. 10. 2012

Na vernisáži byly uděleny odměny za nejlepší fotografie Jiráskových sadů. Výstavu si můžete prohlédnout až do listopadu.

Od 12. října do 8. listopadu jsou v litoměřické kavárně Fair Lady v Pražské ulici k vidění fotografie vybrané porotou od autorů, kteří se zúčastnili fotografické soutěže Jak žije park. Vystaveny jsou zde velkoformátové fotografie zachycující život v parku ještě před jeho plánovanou revitalizací.

Porotu svou kvalitou nejvíce oslovil snímek Eduarda Čecha s názvem Fujavice, na druhém místě se umístil snímek Jarmily Kacarové pojmenovaný jako Němí pozorovatelé a třetí místo obsadila fotografie fontány autora Josefa Rottera s názvem V podvečer.

Vernisáže se zúčastnila většina autorů a v příjemné atmosféře kavárny spolu s ostatními diskutovali o jejich pohledech na současný park. Po úvodním slovu organizátora soutěže Mgr. Petra Hermanna byly výhercům předány hodnotné odměny od města a nadace. Patřily mezi ně například poukázky na fotografické potřeby a vybavení, knihy nebo sportovní potřeby do parku. Malou pozornost zároveň dostali všichni účastníci soutěže.

Soutěž probíhala od června letošního roku. V říjnu pak porota složená za zástupců města Litoměřice, Nadace Proměny, profesionálních fotografů a médií hodnotila celkem 22 zaslaných fotografií od 9 autorů, na kterých soutěžící nejčastěji zachycovali malebná zákoutí parku, prosté detaily přírody, ale i samotné návštěvníky, ať už v pohybu, nebo při odpočinku.