Otevíráme Jiráskovy sady

10. 3. 2015

Po několikaměsíční rekonstrukci se do největšího litoměřického parku znovu naplno vrací život. Nenechte si ujít slavnostní otevření Jiráskových sadů 23. března a oslavte ho s námi.

Dopoledne bude patřit hlavně dětem z mateřských a základních škol. Pro nejmenší jsou připraveny například závody na koloběžkách a odrážedlech. Starší děti čeká poznávací soutěž Parkem křížem krážem nebo sportovní turnaj na nově upraveném hřišti za kostelem.

Nový provoz parku odpoledne slavnostně zahájí starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč za účasti dárců, sponzorů, architektů a dalších hostů, kteří se na proměně Jiráskových sadů podíleli. Těšit se můžete na vystoupení dětí z mateřské a základní školy, mažoretky, komentovanou procházku, doprovodnou výstavu fotografií, Rozmarné divadlo, můžete poslat pohled s pozdravem z Jiráskových sadů s vlastní podobiznou a další.

Program slavnostního otevření

Příjemné odpoledne se zajímavým programem, strávené v kulisách revitalizovaného parku, si budete moci vychutnat také 13. června, kdy se Jiráskovy sady stanou součástí tradiční celorepublikové akce Víkend otevřených zahrad 2015.

Projekt obnovy Jiráskových sadů odstartoval v roce 2010, kdy město uspělo v grantové výzvě Nadace Proměny. Nadační příspěvek na obnovu parku činil bezmála 25 miliónů korun.

Více o projektu