Fotoreportáž z otevření obnoveného parku v Litoměřicích

24. 3. 2015

V pondělí 23. března se v Litoměřicích uzavřela stěžejní část pětiletého projektu, jehož cílem byla kompletní rekonstrukce parku Jiráskovy sady. Slavnostní otevření doprovázel program určený především dětem.

V doprovodu rodičů, prarodičů nebo pedagogů si místní děti vyzkoušely hlavně všechna nová hřiště v parku, během dne se tu mohly zapojit do nejrůznějších soutěží. Dětem z větší části patřilo i pódium – představili se zde žáci místních škol a Domu dětí a mládeže Rozmarýn.

Samotné otevření parku doprovázené symbolickým přestřižením pásky uvedli zástupci města Litoměřice, Nadace Proměny, Regionálního operačního programu Severozápad a brněnského Ateliéru zahradní a krajinářské architektury Ing. Zdenka Sendlera. V doprovodu architekta následně řada zájemců vyrazila na komentovanou procházku Jiráskovými sady.

Fotoreportáž z otevření parku najdete v připojené galerii pod článkem. Pro návštěvníky včerejší akce jsme navíc ve spolupráci s místním fotografem Tomášem Kumstátem připravili netradiční fotoateliér.

POZDRAV Z JIRÁSKOVÝCH SADŮ: vaše fotografie si můžete stáhnout zde

Každou z vašich fotografií zde najdete ve dvou formátech: v menším čtvercovém – vhodném pro dotvoření pohlednice, kterou jste si včera mohli vyzvednout u našeho stanu – a ve formátu s větším rozlišením, který je určen k volnému využití. Věříme, že vaše pozdravy z proměněného parku díky tomu poputují na všechny světové strany.

Připomínáme, že další akci v Jiráskových sadech pro vás chystáme na sobotu 13. června!

Podrobnější informace o obnově litoměřického parku najdete zde