Zveme vás do proměněného parku v Litoměřicích

8. 6. 2015

Víkend otevřených zahrad 2015 je tu a my vás při této příležitosti srdečně zveme do Jiráskových sadů v Litoměřicích – už tuto sobotu 13. června od 14 hodin!

Litoměřický park prošel díky naší podpoře v uplynulých pěti letech celkovou obnovou. Akce, kterou zde v sobotu spolu s městem a dalšími partnery chystáme, vám umožní poznat příběh této proměny a hlavně objevit kouzlo Jiráskových sadů.

Co pro vás chystáme? Zúčastnit se můžete například komentované procházky se zahradníkem (sraz je ve 14 hodin před kavárnou) nebo si celý park projít v rámci rodinné hry nazvané „Kde se sejdeme?". Centrální část Jiráskových sadů bude vyhrazena především hudebním zážitkům – během odpoledne tu postupně vystoupí místní děti, od 15 hodin zahraje Petr Kalandra Memory Band a od 17 hodin Lucie Zemanová a Soul Sisters.

Připraven je turnaj v malé kopané na sportovním hřišti (rozřazení zde probíhá do 14.30) a rodinná cyklo-štafeta na dopravním hřišti (registrace od 13 do 14 hodin). Budete si moci zahrát i pétanque nebo šachy či vyzkoušet šerm. Tvořivé děti i jejich rodiče si mohou zkusit roli architekta a zapojit se do naší dílny „Není město jako město". Najdete ji na zpevněné ploše před budovou dopravního hřiště. Chystáme i čítárnu, bazárek nebo grilování. Všichni se rovněž mohou přidat k psaní příběhu Jiráskových sadů, který by se měl postupně během odpoledne rozvinout podél páteřní cesty parkem. V orientaci v rozlehlém parku vám možná pomůže neobvyklý informační systém, který celý prostor rozděluje na 30 pomyslných parcel označených A1 až C10.

PROGRAM S PLÁNKEM PARKU – ke stažení (pdf 596 kB)

Je plně na vás, zda dáte přednost některé z nabízených aktivit, vypustíte děti na hřiště, uvelebíte se na některé z laviček a vychutnáte si vybraný koncert, či jen budete z deky pod stromem pozorovat okolní cvrkot. My pevně doufáme, že spolu s námi strávíte pohodové odpoledne v příjemném městském parku

Hlavním organizátorem Víkendu otevřených zahrad na národní úrovni je Průvodce parkem o.s., které spolupracuje s celou řadou dalších partnerů. Pro letošní rok byla Víkendu otevřených zahrad udělena záštita České komory architektů.